Fun & Party Match

Hèt Entertainmentbureau

Tel: 0186-694555

ster

Middeleeuws

Stel zelf uw Middeleeuws feest samen. De tijd van ridders en kastelen, de pestdokter, nar bij de herberg, Rembrandt van Rijn, bourgondiërs, ambachten, opkomst van steden, handelen etc. Klik op 'Meer' voor alle informatie.

ster

Muzikale Nar

De Muzikale Nar zorgt er voor met zijn toeters en bellen, zijn prachtige kostuum en puntschoenen. Vergezeld door zijn stokpaard gaat hij op zoek naar plaatsen waar hij spelen en zingen kan.

Externe website
ster

Koopvrouwe Clementina

Zij moet maar liefst 16 kinderen onderhouden, daarom loopt ze de straten af om een en ander vanuit haar bolderkar te verkopen. Maar eigenlijk geeft ze van alles weg en neemt ze allerlei spelletjes mee.

Meer
ster

Middeleeuwse Ambachten

Deze Middeleeuwse Ambachtslieden onderscheiden zich doordat zij zonder stroom, vaak op een door hun overkapte vrije locatie werken. Zij werken voornamelijk op specifieke historische evenementen en markten.

Externe website
ster

Troubadour

De perfecte ceremoniemeester voor historische locaties ontlokt zelfs bij de meest stuurse mensen een lach op het gezicht. Regelmatig kijkt hij in de ogen van een prachtige jonkvrouw en komt er een liefdeslied opborrelen.

Externe website
ster

Waarzegster met tent

Madame Roza is Waarzegster, maar wel een hele speciale: Ze haalt het "duistere" en "geheimzinnige" weg: Is altijd licht, maar tegelijk geeft ze bezoekers altijd wel handvatten als antwoord op hun vragen. Met Middeleeuwse tent.

Externe website
ster

Heraut

Vanaf de 13e eeuw waren herauten de nieuwsbrengers als boodschapper en ceremoniemeester. Nu speelt Gerard de Trompet als aankondiging, ontvangst van een congres etc. Soms gecombineerd met een Gitarist.

Externe website
ster

Hollandse Meesters

Middeleeuwse karakters zo uit de Nachtwacht gestapt rondlopend over uw evenement. Of Johannes Vermeer en het Meisje met de Parel. Of Vincent van Gogh. De Hollandse Meesters van toen als steltlopers.

Externe website
ster

Smederij

De Smid bouwt zijn mobiele Smederij op, op uw locatie. Houdt er rekening mee dat het opstoken van zijn open haard natuurlijk de nodige rook en lucht met zich meebrengt. Maar ook de sfer van toen.

Externe website
ster

Schoorsteenbrood

Een vingervlugge bakker met een oud recept zorgt voor speciaal brood. Het deeg wordt op een stok gewikkeld en gebakken op open haard, besprenkeld met lekkere dips.

Externe website
ster

Draailier Muzikant

Deze Middeleeuwse Muzikant bespeeld een draailier, een soort gemechaniseerde viool. Hij kan zich van plek naar plek trekken, maar gaat er wel bij zitten.

Externe website
ster

Rembrandt van Gein

Rembrandt, de bekendste schilder van Nederland leefde van 1606 tot 1669.
In die sferen bevindt zich Rembrandt van Gein, karikaturenschilder.

Externe website
ster

Oud Hollandse Spelen

Sommige Oud Hollandse Spelen worden al sinds de Middeleeuwen gespeeld. Hofnarren werd gevraagd om de spelen mee te nemen naar de kastelen en herbergen.

Meer
ster

Fakirshow

Een wervelende show bestaande uit: Vuur eten, -strelen, -swingen, vuurspuwen, glas lopen en liggen, spijkerbed,
zwaarden en een spannende keelhangact.

Meer
ster

Jongleur en Vuurspuwer

Straatartiest:
Van jongleur met ballen stapt hij gemakkelijk over op kegels of knotsen met vuur.
Een vlammetje blazen?
Vuur vreten?

Meer